
AR-GE Danışmanlığı
Gıda sektöründe yenilikçi, sürdürülebilir ve bir o kadar ekonomik ürünlerin geliştirilmesi ve tasarlanması için AR-GE danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Fikirlerinizi ve ürünlerinizi inovatif-yenilikçi uygulamalarla bütünleştiriyoruz. Teknik bilgi ve yeni teknolojilerin aktarımı, etkin kaynak kullanımı ve süreç değişimlerine adaptasyon için uzman ekibimizle yanınızdayız.
Günümüzde yaşam tarzındaki değişiklikler ve beslenme alışkanlıklarındaki dönüşümler, tüketicilerin gıda tercihleri üzerinde önemli etkiler yaratmaktadır. Bu dinamik ortam, gıda üreticilerini sürekli olarak ürünlerini ve üretim süreçlerini yenilemeye ve uyarlamaya zorlamaktadır. Süreçlerin bu değişimlere adapte edilmesi gerektiğinde, bilimsel yaklaşım benimsenmesi, zaman ve mali kaynakların gereksiz şekilde harcanmasına yol açabilir.”
Bu amaçları gerçekleştirebilmek için bilimsel temelli ve küçük ölçekli, tekrar edilebilir doğrular belirlenir ve büyük ölçekli projelere adapte edilir. Böylece, zaman ve para tasarrufu sağlanırken, test aşamasındaki tekrar edilebilirlik ile kesin sonuçlara ulaşılır. Bu yaklaşımla, firmalar hem verimliliklerini artırır hem de değişen tüketici ihtiyaçlarına hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vererek rekabet güçlerini artırır. Yenilikçi ve adapte olabilir bir yapıya sahip olmak, diğer firmalara karşı avantaj sağlamakta ve piyasada güçlü bir konum elde etmeyi mümkün kılmaktadır.
Yapmış olduğumuz arge danışmanlığı ile ürünleriniz ve üretim prosesleriniz bilimsel temelde değerlendirilir, eksik-revize edilmesi gereken noktalar tespit edilir, çözüm üretilir, uygulama ile tekrarlanabilirliği test edilir ve süreç daha verimli ve etkin şekle dönüştürülür.
Arge danışmanlığı amacıyla gelen talep bilimsel-uzman ekibimiz ve talep eden firma ile yapılan ön toplantı ile başlamaktadır. Verilen her ARGE danışmanlığının gerektirdiği zaman, çalışma takvimi, maliyet ve hizmet alımı, danışmanlık maliyeti gibi gerekler farklılık göstermektedir. Bu nedenle tüm bu şartlar ve gerekler 1. Aşama olan talep beyanı aşamasında değerlendirilmekte, gerekli çizelge oluşturulmakta ve öngörülen maliyetler tarafınıza bildirilmektedir. Talepler, çalışma şartları, öngörülen süre ve çalışma takviminin belirlenmesinin ardından 2. Aşamaya geçilir.
Çözüm ve danışmanlık uygulama planı oluşturulur, ardından sözleşme ve gizlilik anlaşmaları imzalanmaktadır.
Uygulama çerçevesi kapsamında belirlenen test, analiz, küçük ölçekli üretim denemeleri, tekrarlanabilirlik uygulamaları, ve tesise entegrasyon çalışmaları gerçekleştirilir. Her aşamada hazırlanan raporlar danışmanlık verilen kişi/firma/şirket ile paylaşılır ve bilgilendirme gerçekleştirilir. Küçük ölçekli çalışmaların tesise entegrasyonu sağlandıktan ve tekrarlanabilirliğinden emin olunduktan sonra hazırlanan sonuç raporu sunulur

